Bejelentkezés
JORECEPT.HU

Jó RECEPTEK

recept

Info

JORECEPT.HU
//egyeb-foetelek/egytal-etel/1425-szekely-serteskorom.html?tmpl=component&print=1&layout=default&page=

Székely sertésköröm

JóRecept.hu - Online receptgyűjtemény. A háziasszonyok Online receptgyűjteménye. Receptek A-tól Z-ig. Koktélok, receptek, hús és vegetáriánus ételek. Finom receptek, könnyű receptek képekkel, online recept katalógusok.

Legújabb twittek

Keresés
Címlap Egyéb főételek Egytál étel Székely sertésköröm
Székely sertésköröm PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bencze Tímea   
2012. október 05. péntek, 16:38

Hozzávalók: 1 kg sertés köröm, 15 dkg hagyma, zsír, pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, őrölt kömény, só, 1 paradicsom, 1 paprika, fél kg savanyú káposzta, 2 dl tejföl, 2 dkg liszt, kapor

 

Elkészítés: Az apróra vágott hagymát  zsírban halványan megpirítjuk, megszórjuk többféle pirospaprikával, majd elkeverjük. Ezután kevés vízzel felengedjük, hozzáadjuk a
fokhagymát, őrölt köménymagot, kevés sót, és az előfőzött sertéskörmöt levével együtt fedő alatt puhára pároljuk. Ezután a körmöket kiszedjük egy másik edénybe (a szilánkok végett), majd a pörköltlét zöldpaprikával, paradicsommal ízesítjük és még egyszer felforraljuk. Az így készített körömpörkölt rövid levébe beletesszük a kicsavart savanyú káposztát és a pörkölt levével jól összekeverjük. Kevés meleg vízzel felengedjükés mérsékelt tűzön puhára pároljuk. Amikor a káposzta puhára főtt, tejfölből és lisztből habarást készítünk, majd ráöntjük. A melegen tartott körmöt a tál aljára, a forró káposztát a tetejére rakjuk, kevés tejföllel még leöntjük és finomra vágott kaporral megszórjuk.

 

Támogatja a Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS.