Bejelentkezés
JORECEPT.HU

Jó RECEPTEK

recept

Info

JORECEPT.HU
/gyorsan-elkeszitheto-etelek/1793-zsakbamacska.html

Zsákbamacska

zsákbamacska leírása

Legújabb twittek

Keresés

Zsákbamacska

E-mail Nyomtatás PDF

altEgyszerűen és gyorsan elkészíthető, maradék kis zöldség is felhasználható hozzá

 

 

Hozzávalók: 40 dkg vegyes, bármilyen zöldség: zellergumó, sárgarépa, petrezselyemgyökér karalábé stb., tetszés szerint, 1 db egész tojás, 8-10 dkg finomliszt, másfél-két deci tej, 5 dkg reszelt sajt (lehetőleg óvári vagy trappista), ízlés szerint só és törött fehér bors.

Elkészítése: Először a "zsákot" készítjük el: a tojást habosra verjük a tejjel, hozzáadjuk a lisztet és a fűszereket, majd simára keverjük. A masszába utoljára belekeverjük a reszelt sajtot, amelytől sűrűvé válik. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, majd le is szárítjuk. Egyforma vékonyka hasábokra vágjuk, és először lisztbe,
ezután a tésztába mártjuk, így rátapad a "zsák". 170 fokos olajba tesszük és szép világosbarnára sütjük (7-8 perc). Vigyázat! A sajt miatt hamar sül, ezért ügyeljünk arra, nehogy túlsüssük, mert keserűvé válhat. Egyszerre csak keveset tegyünk az olajsütő készülékbe, hogy ne ragadhassanak össze a kis bundázott zöldséghasábok. Az olajból kivéve lecsöpögtetjük, esetleg papírtörülközőre tesszük, hogy az a fölösleges olajat beszívja. Majonézes mártással vagy anélkül is fogyaszthatjuk egy nagy tál saláta társaságában. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, maradék kis zöldség is felhasználható hozzá.