Bejelentkezés
JORECEPT.HU

Jó RECEPTEK

recept

Info

JORECEPT.HU
/husetelek/marha-etkek/1556-marhabelszin-szelet-magyarosan.html

Marhabélszín-szelet magyarosan

JóRecept.hu - Online receptgyűjtemény. A háziasszonyok Online receptgyűjteménye. Receptek A-tól Z-ig. Koktélok, receptek, hús és vegetáriánus ételek. Finom receptek, könnyű receptek képekkel, online recept katalógusok.

Legújabb twittek

Keresés
Címlap Húsételek Receptek marhahúsból Marhabélszín-szelet magyarosan
Marhabélszín-szelet magyarosan PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bencze Tímea   
2012. december 12. szerda, 18:07

 

Hozzávalók: 80 dkg hízott ökörbélszín, (8 db 10 dkg  szeletre vágva, húsverővel megveregetve), 5 dkg sertészsír, 10 dkg   vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, köménymag, 15 dkg tisztított rózsaburgonya, 10 dkg fehér liszt, 1 tojás, 3 dkg zsír, 2 dkg só, 2 db zöldpaprika és 2 db paradicsom.

Elkészítés: Meleg zsírban a bélszínszeleteket megsózva lesütjük s egy lábasba helyezzük. A visszamaradt meleg zsírban a finomra vágott vöröshagymát, a finomra vágott fokhagymával rózsaszínűre hevítjük, belekeverjük a piros paprikát, 1 deci vízzel felengedjük, forralásig hevítjük, utána ráöntjük a megsült bélszínfilékre, kis köménymagot szórunk rá, nyers paradicsomot és zöldpaprikát rászeletelünk, ha ez nem volna, akkor 1 deci paradicsompürét, fedő alatt 1 óra hosszat pároljuk, azután a megtisztított, hosszúkásra vágott rózsaburgonyát helyezzük rá, ½ deci vízzel még engedjük fel és mindaddig hagyjuk párolni, míg a hús a burgonyával együtt megpirul s vele egy időben elkészített galuskával együtt felszolgáljuk.

 

Támogatja a Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS.