Belépés
Ki olvas minket
Oldalainkat 26 vendég böngésziMarhabélszín-szelet magyarosan |
Írta: Bencze Tímea |
2012. december 12. szerda, 18:07 |
Hozzávalók: 80 dkg hízott ökörbélszín, (8 db 10 dkg szeletre vágva, húsverővel megveregetve), 5 dkg sertészsír, 10 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, köménymag, 15 dkg tisztított rózsaburgonya, 10 dkg fehér liszt, 1 tojás, 3 dkg zsír, 2 dkg só, 2 db zöldpaprika és 2 db paradicsom. Elkészítés: Meleg zsírban a bélszínszeleteket megsózva lesütjük s egy lábasba helyezzük. A visszamaradt meleg zsírban a finomra vágott vöröshagymát, a finomra vágott fokhagymával rózsaszínűre hevítjük, belekeverjük a piros paprikát, 1 deci vízzel felengedjük, forralásig hevítjük, utána ráöntjük a megsült bélszínfilékre, kis köménymagot szórunk rá, nyers paradicsomot és zöldpaprikát rászeletelünk, ha ez nem volna, akkor 1 deci paradicsompürét, fedő alatt 1 óra hosszat pároljuk, azután a megtisztított, hosszúkásra vágott rózsaburgonyát helyezzük rá, ½ deci vízzel még engedjük fel és mindaddig hagyjuk párolni, míg a hús a burgonyával együtt megpirul s vele egy időben elkészített galuskával együtt felszolgáljuk. |
Népszerű
Támogatja a Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS.