Az apróra vágott füstöltszalonnát az apróra vágott vöröshagymával együtt kis olajon megpároljuk. Beletesszük a darált húst......
Hozzávalók (2 személyre) :
- 40 dkg darált marhahús
- 5 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg morzsolt csemege kukorica
- 2 doboz vörösbab
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors, késhegynyi chillipor, 1 kávéskanál cukor
- 3 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5-6 db száraz hegyes erős kis chillipaprika
Az apróra vágott füstöltszalonnát az apróra vágott vöröshagymával együtt kis olajon megpároljuk. Beletesszük a darált húst, és erős lángon, állandóan kevergetve kb. 8-10 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a chilliport, a borsot, a sűrített paradicsomot, a kávéskanál cukrot, hozzáöntünk
cca. 1 dl. vizet és még néhány percig tovább pároljuk. A konzervbabot és a kukoricát óvatosan hozzákeverjük a húshoz, és együtt pároljuk kis lángon, kevergetés nélkül, hogy a bab össze ne törjön. Tálaláskor, díszítésként a tálalóendényben lévő chillibe beleszúrkáljuk a száraz chillipaprikákat, úgy hogy a hegyes végük álljon ki az ételből.
Módosítás: (2009. július 17. péntek, 09:23)