Bejelentkezés
JORECEPT.HU

Jó RECEPTEK

recept

Info

JORECEPT.HU
/husetelek/marha-etkek/230-marhaszelet-meggyszoszban.html

Marhaszelet meggyszószban

JóRecept.hu - Online receptgyűjtemény. A háziasszonyok Online receptgyűjteménye. Receptek A-tól Z-ig. Koktélok, receptek, hús és vegetáriánus ételek. Finom receptek, könnyű receptek képekkel, online recept katalógusok.

Legújabb twittek

Keresés
    Címlap Húsételek Receptek marhahúsból Marhaszelet meggyszószban

    Hozzávalók:

    50 dkg marhafartő, 2 dl tejföl, ízlés szerint kevés cukor, 2 evőkanál olaj, 3 szem szegfűszeg, 1 evőkanál liszt, fél citrom leve és héja, 1 teáskanál só, késhegynyi törött bors, fél literes üveg meggybefőtt levével (30 dkg friss vagy mirelit meggy).


    Elkészítése: Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd a megmosott és letörülgetett marhahúst minden oldalán körbesütjük. Ezután megsózzuk, és áttesszük egy kuktafazékba, amibe betettük a lyukacsos fémbetétet. Aláöntünk 3 dl vizet, és a kuktát lezárjuk. A kukta jelzésétől számított 1 órán keresztül kis lángon főzzük.

    Közben elkészítjük a                        
    meggymártást: a befőttlevet leszűrjük, és beöntjük egy kis lábosba. Beleszórjuk a szegfűszeget, beletesszük a lehámozott citromhéjat és a szeletekre vágott citromot. Felforraljuk, és öt percig főzzük. Közben kimagozzuk a gyümölcsöt. A lisztet a tejföllel és fél dl vízzel simára keverjük, majd ráöntjük a meggylére. További 5 percig forraljuk, közben folyamatosan kevergetve, végül a gyümölcsöt is beletesszük. Ezzel már éppen csak felforraljuk. (Ha friss meggyből készítjük, akkor 2 dl vízbe szórjuk a fuszereket, és ugyanúgy készítjük, mint a befőttleves-változatot. A gyümölcsöt ugyancsak a főzés végén adjuk hozzá. Megcukrozni is ekkor szükséges. A nyers gyümölccsel néhány perccel tovább forraljuk.) A megpárolódott húst újjnyi vastag szeletekre vágjuk. A húsléből néhány evőkanállal a meggymártáshoz keverhetünk, kellemes íze lesz tőle. Sós vízben főtt burgonyát kínálhatunk hozzá.                 
                      

    Módosítás: (2009. július 17. péntek, 10:07)