Bejelentkezés
JORECEPT.HU

Jó RECEPTEK

recept

Info

JORECEPT.HU
/husetelek/marha-etkek/238-hagymashus-zoeld-borssal.html

Hagymáshús zöld borssal

JóRecept.hu - Online receptgyűjtemény. A háziasszonyok Online receptgyűjteménye. Receptek A-tól Z-ig. Koktélok, receptek, hús és vegetáriánus ételek. Finom receptek, könnyű receptek képekkel, online recept katalógusok.

Legújabb twittek

Keresés
    Címlap Húsételek Receptek marhahúsból Hagymáshús zöld borssal

    Hozzávalók 4 személy részére: 50 dkg darált marhahús 2 nagy fej hagyma, 8 dkg füstölt szalonna 2 gerezd fokhagyma, 1-1 piros és zöldhúsú paprika 3 ecetes uborka, 5 evőkanál olaj, só, frissen őrölt bors, 1 doboz sűrített paradicsom 1 evőkanál zöld bors, egy kevés húsleves vagy pecsenyelé felönteni

    Előkészítés: A hagymát megtisztítjuk, és karikára vágjuk; a szalonnát levágjuk a bőréről, majd apró kockákra vágjuk; a paprikát megmossuk, Félbevágjuk, kivágjuk a csumáját, majd a húsát csíkokra vágjuk; az uborkát felszeleteljük; a fokhagymát megtisztítjuk és fokhagymaprésen átnyomjuk.

    Elkészítés: Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, a szalonnát meg a húst, és állandóan kevergetve, nagy lángon pirítjuk; sóval, borssal, fokhagymával és sűrített paradicsommal fűszerezzük, hozzáadjuk a paprikacsíkokat, és kis lángra tesszük; felöntjük húslevessel vagy pecsenyelével és fél órán át - szükség szerint levest utánaöntögetve - pároljuk. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a zöld borsot és az ecetes uborkát is.