Bejelentkezés
JORECEPT.HU

Jó RECEPTEK

recept

Info

JORECEPT.HU
//husetelek/marha-etkek/314-gombas-vagdalthus.html?tmpl=component&print=1&layout=default&page=

Gombás vagdalthús

JóRecept.hu - Online receptgyűjtemény. A háziasszonyok Online receptgyűjteménye. Receptek A-tól Z-ig. Koktélok, receptek, hús és vegetáriánus ételek. Finom receptek, könnyű receptek képekkel, online recept katalógusok.

Legújabb twittek

Keresés
    Címlap Húsételek Receptek marhahúsból Gombás vagdalthús

    Hozzávalók: 40 dkg főtt marhahús, 25 dkg gomba, 5 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 tojás, 4 ek. olaj, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 kiskanál liszt, só, őrölt bors,

    Elkészítése: A megtisztított, apróra vágott hagymát két ek. olajban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a magdarált marhahúst, és kevergetve egy kissé megpirítjuk. A megtisztított, felszeletelt gombát sóval, őrölt borssal ízesítve, finomra vágott petrezselyemzölddel megszórva egy ek. olajban puhára pároljuk. Ezután a húspéphez adjuk a gomba felét, egy dl tejfölt és a tojásokat. Jól összekeverjük, majd a masszát a maradék olajjal kikent tűzálló tálba simítjuk. A gomba másik felét a liszttel egy kissé megpirítjuk, kevés vízzel felengedjük és állandó keverés mellett sűrű mártássá forraljuk. Végül belekeverjük a maradék tejfölt és rásimítjuk a gombás húsra. A tetejét befedjük vékonyra vágott szalonnaszeletekkel és a forró sütőbe tolva jól megpirítjuk. Megjegyzés Felszeletelve, sós vízben megfőtt rizzsel tálaljuk. fogyasztjuk.