Hozzávalók: 40 dkg főtt marhahús, 25 dkg gomba, 5 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 tojás, 4 ek. olaj, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 kiskanál liszt, só, őrölt bors,
Elkészítése: A megtisztított, apróra vágott hagymát két ek. olajban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a magdarált marhahúst, és kevergetve egy kissé megpirítjuk. A megtisztított, felszeletelt gombát sóval, őrölt borssal ízesítve, finomra vágott petrezselyemzölddel megszórva egy ek. olajban puhára pároljuk. Ezután a húspéphez adjuk a gomba felét, egy dl tejfölt és a tojásokat. Jól összekeverjük, majd a masszát a maradék olajjal kikent tűzálló tálba simítjuk. A gomba másik felét a liszttel egy kissé megpirítjuk, kevés vízzel felengedjük és állandó keverés mellett sűrű mártássá forraljuk. Végül belekeverjük a maradék tejfölt és rásimítjuk a gombás húsra. A tetejét befedjük vékonyra vágott szalonnaszeletekkel és a forró sütőbe tolva jól megpirítjuk. Megjegyzés Felszeletelve, sós vízben megfőtt rizzsel tálaljuk. fogyasztjuk.