Bejelentkezés
JORECEPT.HU

Jó RECEPTEK

recept

Info

JORECEPT.HU
/husetelek/sertes-etkek.html

Sertéshúsból készülő ételek receptjei

JóRecept.hu - Online receptgyűjtemény. A háziasszonyok Online receptgyűjteménye. Receptek A-tól Z-ig. Koktélok, receptek, hús és vegetáriánus ételek. Finom receptek, könnyű receptek képekkel, online recept katalógusok.

Legújabb twittek

Meggyes-pudingos piskóta Ritától recept Nagyon egyszerű, nagyon finom, bármilyen gyümölccsel és pudinggal variálha… https://t.co/AgLOQK3BYc

Ma még nincs késő bevásárolni a holnapi ebédhez! :) #Blikk #gasztro #FásyÁdám #recept #receptötlet https://t.co/AUj9BK8nEt

Túrós-szilvás süti recept Véletlenül akadtam rá erre a receptre egy cseh újságban. Itt az ideje a gyümölcsös kalác… https://t.co/b0p7idNLh4

Sárgadinnyés falatkák https://t.co/eKzXS6niBz

Spenótos karajtekercs 1,2 kg kicsontozott rövidkaraj 6 zsenge sárgarépa 1 közepes fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagy… https://t.co/3i21px3Z7v

Mi is lehetne jobb nyáron a görögdinnyénél? Van két szuper receptünk hozzá: https://t.co/6bTOaen3ZR

Májpite quinoa-tésztában recept Egy termelői piacon ettem májpitét, és isteni volt. Igaz, abban bacon és sertészsí… https://t.co/ZI46elJQfN

Sárgabarackmagos aranygaluska tejszínes vaníliapudinggal recept A humoros férjem aranygaluskát kívánt meg, és megk… https://t.co/PrSJALyViN

Gyömbéres ice tea 3 db citrom 30 dkg kristálycukor 2 dkg friss gyömbér 3 tk Earl grey teafű https://t.co/lPagKEzRMl

RECEPT: meleg köles, sárgarépa és kelkáposzta saláta curry illatú öntettel https://t.co/aXxYt401BD

Körtés lepény ahogy samuraj készíti recept Nincs különösebb története, csak sok volt egyik évben a körténk, és kit… https://t.co/YsQLXFeJO1

Hagyományos fánk 2,5 dl tej 3 dkg élesztő 5 dkg porcukor 50 dkg finomliszt 6 tojássárgája 6 dkg lágy margarin 1 ev… https://t.co/HjqmFVqg4D

Dinnyelekvár, az igazi kuriózum #Ridikül #Magazin #konyha #dinnye Cikk:https://t.co/kHet8NnCIO https://t.co/pb7kqJZBOJ

Juhtúrós-tejfölös burgonya https://t.co/MCfV0tsqZJ

Gyömbéres sajthalmocskák: Kattints ide a recept olvasásához! https://t.co/XMQaYG0VyV

Havas háztető Glaser konyhájából recept A napokban rendezgetés közben kezembe került egy megsárgult lap ezzel a re… https://t.co/iyHeFmz011

Korpás csirkemell: Kattints ide a recept olvasásához! https://t.co/9CQNp6z3mT

RECEPT: fehérbab, tonhal és spenót saláta https://t.co/FXXrk5ilWc

RECEPT: sárgarépa tekercs https://t.co/ciXzJIO0IZ

Italautomatákat is be kell kötni a NAV-hoz! Az NGM tervei szerint 2017. január 1-jével az étel- és... https://t.co/0LZmFPVd8V

Nézzük meg, melyek azok a természetes ételek, amik segíthetnek leküzdeni az allergia tüneteit. https://t.co/TvZgB96rY3

Megfelelő táplálkozással azonban elősegíthetjük pajzsmirigyünk egészséges működését és csökkenthetjük a... https://t.co/EHE81NPgj2

Sok olyan étel van, amely tápanyaggal látja el szervezetünket, így elősegíti a jólétet és az egészséget. Ez... https://t.co/kVbpvTcX3T

Melyik a 10 legegészségesebb étel? https://t.co/Ss53rC2eSX

A burgonya egy rendkívül egészséges étel, melynek kalóriatartalma sem túl magas, így fogyókúrás étrendbe is... https://t.co/VYtQhMgCtJ

Kiváló reggeli étel https://t.co/RVSPSvyZcM

Megfelelő táplálkozással azonban elősegíthetjük pajzsmirigyünk egészséges működését és csökkenthetjük a... https://t.co/ppycD5ub14

Egy igazi felvidéki étel: így készíts nyögőt (sztrapacskát) nagymama módra! #Hírmagazin… https://t.co/ymE4QGzdI6 https://t.co/iTQqYjC4ei

Egy igazi felvidéki étel: így készíts nyögőt (sztrapacskát) nagymama módra! #Hírmagazin… https://t.co/ymE4QGzdI6 https://t.co/xAJzwcDdAR

Egy igazi felvidéki étel: így készíts nyögőt (sztrapacskát) nagymama módra! #Hírmagazin… https://t.co/2HBekUZ2Sn https://t.co/bXXjVPcTAa

dr. Robert Young szerint a tipikus lúgosító táplálkozás során 80%-ban lúgosító és csak 20%-ban savasító ételeket... https://t.co/84hzqhfXlj

Megfelelő táplálkozással azonban elősegíthetjük pajzsmirigyünk egészséges működését és csökkenthetjük a... https://t.co/3agfqVCdNk

#agrár #hírek Január 1-jétől köthetik be a NAV-hoz az étel- és italautomatákat https://t.co/vHeHeIJSrW

RT @drtihanyi: Megfelelő táplálkozással azonban elősegíthetjük pajzsmirigyünk egészséges működését és csökkenthetjük a... https://t.co/dxwL…

Gluténmentes étel készítésekor gluténérzékenyek esetében nem csak az a fontos, hogy az adott étel ne tartalmazzon... https://t.co/37O3WJZ24S

Rák – már a nevének hallatára kirázza az embert a hideg. A legtöbben túl sok embert ismerünk, aki szenvedett már... https://t.co/wFRy0vL9qb

Majdnem mindegyik #étterem hazudik a menüiről #étel #könyv #ételhamisítás #MagyarNemzet https://t.co/pgjni0mDTv https://t.co/lhSZbaYcrx

Megfelelő táplálkozással azonban elősegíthetjük pajzsmirigyünk egészséges működését és csökkenthetjük a... https://t.co/27xiUmBjgA

Kiváló mediterrán, lúgosító étel alacsony kalóriatartammal. https://t.co/bRgLC0Kkm3

Keresés
Címlap Húsételek Receptek sertéshúsból
Sertéshúsból készülő ételek receptjei
A magyaros konyha legkedveltebb, legjellegzetesebb ételei sertéshúsból készülnek. Sertéshúsból sokféle étel, sokféle módon készíthető, ügyeljünk arra, hogy mindig a legmegfelelőbb részét használjuk a sertésnek. A sertés egyes részei elég sok zsírt tartalmaznak, ha ezeket nem távolítjuk el főzés előtt, az étel nehezen emészthető, telítő hatású lesz. Célszerű olyan főzésmódot választani, mely során a zsír kiolvad a húsból. Ha füstölt sertéshúsból készítünk ételt, főzés előtt a húst alaposan ki kell áztatni. Főzést hideg vízben kezdjük és ha a lé nagyon sós lesz, leöntjük és új vizet öntünk rá. A karaj, az oldalas, a dagadó, a szűzpecsenye, a tarja, a rózsa, a dió, a frikandó, a lapocka süthető egészben vagy szeletelve. Az egészben sültet mindig közép meleg sütőben sütjük, és a húst saját zsírjával gyakran locsolgatjuk. A pecsenyevillát soha ne szúrjuk bele, mert az értékes lé kifolyik belőle.A sertéshúst angolosan, félig átsütve sohasem készítjük. Ha a sertéshúst szeletelve sütjük a következő részeket használhatjuk: a sertésbordához karajt, a sertésérmékhez szűzpecsenyét, a sertésflekkenhez tarját, a sertés javához diót, a sertésszelethez felsálat. A sertéshúst párolhatjuk egészben, szeletelve és apróra vágva.

Abált csülök PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bencze Tímea   
2012. február 28. kedd, 16:58


Hozzávalók: 1db nagyobb nyers hátsó csülök, 30g fokhagyma, 10g fűszerpaprika, 2db babérlevél, 5g egész bors, 80g vöröshagyma, 20g só, 50g lila hagyma

Bővebben...
 
Alföldi tüskéshús PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bencze Tímea   
2012. november 30. péntek, 12:20

Hozzávalók: 4 db 15 dkg sertés szűzpecsenye, 4 szelet 3 dkg  füstölt szalonna, 10 dkg hagyma, 3 dkg piros paprika, 3 dkg só, 15 dkg fehér liszt, 1 tojás, 6 dkg sertészsír.

Bővebben...
 
Brassói apró pecsenye PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bencze Tímea   
2009. április 12. vasárnap, 14:20

Savanyút kell hozzá enni, mert nehéz étel.

 

 

 

 

Módosítás dátuma: 2009. április 12. vasárnap, 14:33
Bővebben...
 
Csikós-tokány PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bencze Tímea   
2012. november 09. péntek, 12:58

 

Hozzávalók: 60-80 dkg sertéslapocka, 15-20 dkg vöröshagyma, 1 ek piros paprika, 1 dl paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, só, 4-5 zöldpaprika, étolaj, 2 dl tejföl, 1 ek finomra vágott zöldpetrezselyem.

Bővebben...
 
Debreceni bélszín PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bencze Tímea   
2012. november 12. hétfő, 16:04

Hozzávalók: személyenként 15 dkg bélszín, 30 dkg füstölt szalonna, hagyma, paprika, 3 dl paradicsom, 30 dkg gomba, fűszer.

Bővebben...
 
Erdélyi töltött káposzta PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bencze Tímea   
2012. október 05. péntek, 16:18

Hozzávalók: 50 dkg lapocka, 50 dkg kocsonyahús (nyers sertésfül, farok, fejhús), 50 dkg nyers füstölt oldalas, 50 dkg dagadó, 3 dkg liszt, 2 evőkanál olaj, 2 kg savanyú, aprókáposzta, 10 db savanyú káposztalevél, 10 dkg rizs, 1 kisfej vöröshagyma, 1 teáskanál pirospaprika, 8 dl tejföl, ízlés szerint őrölt fekete bors, só.

Bővebben...
 
Erdélyi zsiványpecsenye PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bencze Tímea   
2012. október 14. vasárnap, 22:28

Hozzávalók: 80 deka megpihent hízott vesepecsenye, 10 deka tűzdelni való füstölt szalonna, 2 deka szegedi piros paprika, 1 deka törött bors, 20 deka kukoricadara, 6 deka sertészsír.

Bővebben...
 
Firenzei szűzérmék PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bencze Tímea   
2009. február 17. kedd, 17:33

Tálaláskor a nyársról lehúzzuk, majd kissé ferdén fölszeleteljük. A vele sült olajbogyóval és friss salátákkal kínáljuk,készíthetjük marhanyelv helyett, pármai sonkával is.

Bővebben...
 
Göngyölt hús aszalt szilvával, camembert sajttal, diómártással PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bencze Tímea   
2009. február 18. szerda, 17:52

Szerintem akár karácsonyi menünek is megfelel,nagyon finom érdemes megcsinálni.


Bővebben...
 
Hentestokány PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bencze Tímea   
2009. április 12. vasárnap, 13:54

A húst vékony csíkokra vágjuk, majd elősütjük kevés olajon.

 

 

 

 

Módosítás dátuma: 2009. április 12. vasárnap, 14:55
Bővebben...
 
« ElsőElőző123KövetkezőUtolsó »

Oldal 1 / 3

Támogatja a Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS.