Bejelentkezés
JORECEPT.HU

Jó RECEPTEK

recept

Info

JORECEPT.HU
/husetelek/szarnyas-etkek/1560-fiatal-csirke-vagy-gyongycsirke-rothschild-modra.html

Fiatal csirke vagy gyöngycsirke Rothschild-módra

JóRecept.hu - Online receptgyűjtemény. A háziasszonyok Online receptgyűjteménye. Receptek A-tól Z-ig. Koktélok, receptek, hús és vegetáriánus ételek. Finom receptek, könnyű receptek képekkel, online recept katalógusok.

Legújabb twittek

Keresés
Címlap Húsételek Receptek szárnyashúsból Fiatal csirke vagy gyöngycsirke Rothschild-módra
Fiatal csirke vagy gyöngycsirke Rothschild-módra PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bencze Tímea   
2012. december 12. szerda, 18:41

Hozzávalók: 2 darab fiatal rántani való csirke vagy 8-10 hetes gyöngycsirke, 20 dkg spagetti vagy finommetélt, 10 dkg gomba, 5 dkg  vaj, 2 dkg liszt, 1 és fél dl tej, 20 dkg  liba- vagy kacsamáj, 4 dl bor, 8 dkg zsír, 3 egész tojás, 2 dl tejfel, só, örölt bors, petrezselyem zöldje, 10 dkg vegyes zöldség, 5 dkg vöröshagyma és 1 darab kelkáposzta.

Elkészítés: A csirkéket a szokásos módon megtisztítjuk és sütésre, töltésre elkészítjük. Aztán megtöltjük a következõkkel: a spagettit megfõzzük és étolajjal vagy vajjal elkeverjük. A gombát lepirítjuk s benne az apró kockákra vágott liba- vagy kacsamájat szintén megpirítjuk. 2 deka vajból és két deka lisztbõl sûrû tejmártást készítünk, tejjel feleresztjük és egy kis sóval oly sûrûre fõzzük be, hogy az edény oldaláról a mártás leváljon. Hozzátesszük a tojásokat, spagettit, tejfelt, sót, petrezselyem zöldjét és az örölt borsot, jól összekeverjük és a csirkék hasüregét ezzel a töltelékkel megtöltjük. A nyílásokat bevarrjuk.
Egy mélyebb lábasba vagy lefedhetõ pecsenyesütõbe egy fej finomra metélt kelkáposztát teszünk, melyre egy fej vöröshagymát reszelünk. A csirkéket erre helyezzük és 5 deka forró zsírral leöntjük. Két deci bort és egy deci vizet töltünk még rá és fedõ alatt puhára pároljuk. Ha a csirkék megpuhultak, kivesszük az edénybõl, felhevített zsírral leöntjük és szép világospirosra sütjük. Ha a csirkék megsültek, meleg helyre állítjuk és csak azután szeleteljük fel. Azt a levet, melyben pároltuk, most a csirkék zsírjára öntjük, elkeverjük és beforraljuk. Egy kis vízzel felereszthetjük és azzal újra beforraljuk. A pároláshoz felhasznált kelkáposztát a tál végébe rakjuk a csirkéket négy részbe vágjuk, leöntjük a levével s úgy adjuk fel

 

Támogatja a Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS.