Bejelentkezés
JORECEPT.HU

Jó RECEPTEK

recept

Info

JORECEPT.HU
/husetelek/vad-etkek.html

Vadhúsból készülő ételek receptjei

JóRecept.hu - Online receptgyűjtemény. A háziasszonyok Online receptgyűjteménye. Receptek A-tól Z-ig. Koktélok, receptek, hús és vegetáriánus ételek. Finom receptek, könnyű receptek képekkel, online recept katalógusok.

Legújabb twittek

Csináltam spárgával, az itt elöl, de marha nehezen jön ki belőle, szétesik, a többit bevagdostam csak, de elég mély… https://t.co/z4rdFWyiMX

@oszieso tök nem nagyon szokott benne lenni, max aroma ^^’ (anno én is próbáltam reszelt sülttökkel vagy ilyesmi co… https://t.co/nyjCu49FEg

Részeg szelet https://t.co/F547QH6Y9x

Mákos kelt háromszögek https://t.co/u7NmTu2I9Y

13 ellenállhatatlan fogás, ha imádod az édesburgonyát https://t.co/e8B81yYpCs

Tejbegrízes krémmel töltött mézes https://t.co/150L9vlpbr

Egészben sült alma https://t.co/Q0H4FFP8HE

Almás batyu leveles tésztából https://t.co/luTsMVJY0W

Fahéjas almás pite https://t.co/FYJX2Filtn

Sonkás töltött cukkini https://t.co/aUMomzwACN

Vegyes linzer https://t.co/ZvKSFeBjZ8

Mi legyen az ebéd a hétvégén? 13 kajaötlet, ami után tuti nem nyitogatod a hűtő ajtaját https://t.co/nXOVuSpUJi

Csokoládés fonat mandulapelyhekkel https://t.co/GWXdUz8NTZ

Pikáns paprikás-sajtos perec https://t.co/iQhV3gcsN4

Itt a család új kedvence: zellekrémleves baconropogóssal, extra krémesen! https://t.co/2OI9m424PK

Sütőtökös-kecskesajtos lepény villámgyorsan https://t.co/fWNSyGtq9m

Fahéjas-almás crumble https://t.co/GoCID2Bd9q

Mozzarellás hagymás bukta https://t.co/YKJ3FwftVA

Fűszeres sütőtökpüré natúr csirkemellel https://t.co/QaERYqsNQy

Tegnap segítettem @anda_kunmagyari nak a Burgundi marha elkészítésében. Az volt a kedvenc részem, mikor azt hittem… https://t.co/WTpTOWnUwO

@soszoni @daviddwayne17 LOL az vasárnapi étel

Milyen bort kíván az étel? - Tippek a Főmenü séfjétől, Széll Tamástól https://t.co/nJv0wj5t0t

@milegyenitt @szavazas Mi kifejezetten csak kovászos péksütiket veszünk párom étel intoleranciája miatt. 300-350 Ft… https://t.co/CjOPjrdV5D

@darkponpoko Jó napot kívánok 💞 Szuper az étel, igazán 😋 Legyen boldog napod ❤️💖💗

Mindenkinek jutna étel, mégis milliók éheznek https://t.co/ZdVcElBXqc

A A C B A https://t.co/80wkQuhBiu

Bioecet - BIO Cider VinegArt https://t.co/79KKYw5FUd Alma balzsamecet fekete berkenyével! A BIO Cider Froot Vine… https://t.co/nu1DpxypVx

@jozsibogar Meritt leszoktak az étel készítésről. Legelőször a somlói lett egyre ritkább. Aztán az étlap, majd végü… https://t.co/TqJ0gDJMe8

Mexikói csirkeragu jázmin rizzsel - Minőségi ételrendelés a FrissFood Reg-Enortól. Ajánlatunk: - Rendelés:… https://t.co/1MGcCIpm2t

@darkponpoko Poko-chan 💞 Szuper az étel, igazán 😋😋 Legyen boldog napod ❤️💗💖

@laci_bacsi Ha finom étel jár hozzá, mi baj lehet?😅

@brikettya You know… csolatasu nemelyik… just foot/ inch 😅🤣 cm miaz? Valami etel?

Nektek mi az a kaja, amit bármikor meg bírtok enni, még ha betegek is vagytok és semmit nem kívántok? Napok óta sze… https://t.co/nCktrcKeke

Békési vékonykolbász szilvalekvárral! Jöhet? https://t.co/jZC59rFRrI Manufaktúránk egyik gourmet terméke! 👀 #étel #húsáru #ínyenc

Cass a távolsági buszt okolja, amelyen izzadság közlekedik, és az étel csak betűket tartalmaz. "

A vasárnapi DVTK - Dorogi FC mérkőzésen is lehetősége van szurkolóinknak arra, hogy a DVTK legendáival, vagy a megy… https://t.co/IS9vpsER30

Ja mondjuk könnyű utazni, amikor ingyen van az étel és víz és egyetlen dolgod repkedni szabadon mint egy madár. Még… https://t.co/bKBvXVUWcT

Tudom, hogy mire megy ki ez az egész! Minden Nép-nemzeti lesz... Még a McDonald’s is! És majd akkor majd eldöntjük,… https://t.co/8FSXRenA5S

Keresés
Címlap Húsételek Receptek vadhúsból
Vadhúsból készülő ételek receptjei
A vadakból készíthető ételeknek jelentős hagyományai vannak; kialakult a magyaros vad- és vadszárnyas ételek széles választéka, valamint a készítési módok és az ízesítési eljárások is finomultak.A vadak húsa zsírban szegény, sok kötőszövetet tartalmaz.A vadhús általában kemény, mivel tejsavtartalma magas.A vadak húsának színe általában sötét, fehérjetartalmuk magas, akár 20-26% is lehet.Annak érdekében, hogy a húsrostok felpuhuljanak a húst felhasználás előtt érlelni, majd pácolni kell.Az egészben sütéssel és frissen sütéssel készíthető vadhúsok előkészítésénél "száraz pác"-ot alkalmazhatunk, melynek során a hús állománya puha, omlós lesz.A lehártyázott, pácoláshoz előkészített húsrészt a fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük, olajjal telt edénybe helyezzük, majd hűtőszekrényben 4-6 napig érleljük.
Párolással és főzéssel készíthető vadhúsok előkészítésénél "nedves pác"-ot alkalmazunk. A nedves pác jellegzetessége, hogy zöldségféléket, fűszereket és folyadékot tartalmaz.

Áfonyás őzmedailonok PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bencze Tímea   
2009. február 01. vasárnap, 17:40

A vadhúsokat az egészséges és fogyókúrás ételek hívei is nyugodtan fogyaszthatják, mert sok fehérjét és kevés zsírt tartalmaznak. A vadon élő állatok húsa egészségesebb és könnyebben emészthető, mint a mesterséges körülmények között vagy a háznál nevelt állatok húsa, mert táplálékuk is változatosabb.

 

Bővebben...
 
Áfonyás őzmedalion PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bencze Tímea   
2009. november 16. hétfő, 19:24

Hozzávalók:

80 dkg őzhús
2 dl tejszín
10 dkg áfonyadzsem
4 fürt ribizli
4 szelet kenyér
fél dl portói bor
4 dkg vaj
4 szem borókabogyó
őrölt bors



Bővebben...
 
Fűszeres vaddisznó PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bencze Tímea   
2009. február 01. vasárnap, 17:57

A vaddisznó elkészítési módja elsősorban az állat korától függ. A fiatal süldő, amelynek húsa még gyenge, izomszövetektől még kevésbé átszőtt, általában alkalmas frissensült elkészítésére. Kivált  a felszeletelt karaj és a comb kiváló erre a célra. Az öregebb példányok húsát fűszeres, vörösboros páclében pároljuk. Jellegzetes illata és íze miatt kissé erősebben szükséges fűszerezni.

 

Módosítás dátuma: 2009. február 05. csütörtök, 22:00
Bővebben...
 
Gombával töltött nyúlgerinc PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bencze Tímea   
2009. február 05. csütörtök, 19:00

Jó kis kombináció,szerintem érdemes kipróbálni.Igaz sokan idegenkednek a pacaltól,de ha jól van elkészítve nagyon finom.

 

 

Módosítás dátuma: 2009. február 05. csütörtök, 21:58
Bővebben...
 
Őszi szarvasragu PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bencze Tímea   
2009. február 05. csütörtök, 19:23

A vadakat felhasználás előtt pácolni kell.Minél vénebb és szívósabb a hús, annál tovább, minél gyengébb, annál rövidebb ideig kell pácolni; az igen fiatal állatok húsát pedig egyáltalán nem, hacsak rövid ideig azért nem, hogy jobb ízű legyen vagy erős vadszagát elvegye.

Módosítás dátuma: 2009. február 13. péntek, 13:40
Bővebben...
 



Támogatja a Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS.