Bejelentkezés
JORECEPT.HU

Jó RECEPTEK

recept

Info

JORECEPT.HU
/husetelek/vad-etkek.html

Vadhúsból készülő ételek receptjei

JóRecept.hu - Online receptgyűjtemény. A háziasszonyok Online receptgyűjteménye. Receptek A-tól Z-ig. Koktélok, receptek, hús és vegetáriánus ételek. Finom receptek, könnyű receptek képekkel, online recept katalógusok.

Legújabb twittek

Uborkás limonádé recept, frissítő nyári innivaló https://t.co/FicSAeSn5h https://t.co/ZidCYPn5BC

Diétás zabpehelylisztes lángos, bónusz tippel hasfájósoknak! https://t.co/lhPOdQHc8w Nektek mi ugrik be a lángosró… https://t.co/010OgzBsuc

Joghurtos őszibarackfagyi https://t.co/nfPCY2oB0T

Tükörtojás muffinformában https://t.co/BUzjqbDbYb

@milegyenitt: <reformkonyhába illő recept> @EnemyRaptor: DO YOU WANT TO SEE MY JÓ ZÚZAPÖRKÖLT IN A JÉGKRÉMES DOBOZ https://t.co/ajRhPuhexG

@sptheraver Ugye? Rizsa rizsa hátán és a 20. oldalon recept :D

Kapros tökfőzelék virslivel https://t.co/aHnEgBCIKR

Heti top 10 recept: Vissza a kályhához, avagy a klasszikus alapkajáké volt a múlt hét https://t.co/V7DSIKzM98

Így készül az eredeti Holstein szelet, a kisvendéglők sztárja https://t.co/lUxbe69rRJ

Tejfölös-paradicsomos krumplileves https://t.co/cmQe3p21Kk

A kínai recept😉 https://t.co/CmIWZdAqod

Krumplifőzelék tejfölös habarással https://t.co/RrWkcSW33F

Sütés nélküli citromtorta https://t.co/CA1Kexfddt

Mióta a nagy melegben a lichthofra nyíló konyhaablakok nyitva vannak, tudjuk, hogy MINDEN recept így kezdődik: “jó… https://t.co/QSo3JwGhys

Joghurtfagyi lekvárral https://t.co/wZTp6u5dEe

Buggyantott tojás https://t.co/rQ8r9fbQld

Káposztás tészta házi gyúrt tésztából https://t.co/Fz9obMsXcY

🇮🇹🥖🍅👌 Az olasz konyha híres előétele a #bruschetta, amely forró napokon könnyű vacsoraként, főételként is megállja… https://t.co/Y8RkgMpwWC

@888ponthu leftlib "recept" : ha szarul jatszol, panaszkodj a szurkolok "rasszizmusara" ...

Csípős-ragacsos csirkeszárny https://t.co/ZeI8DyeWnA

@zsotyesz_ Összességében többet is mozgok, meg egészséges ételeket eszem, szóval nem koplalok vagy ilyesmi és legal… https://t.co/GKNnjEOlOV

@GPatasy @gergo7210 Nálunk ez úgy volt, jött a hétvége, és mivel én vettem a 2 öreget a nyakamba, jöttek őket meglá… https://t.co/TCMOMSlqAu

@VerywellSeido Egyszerű az elkészítési módja és nagyon guszta,laktató étel. Váljék egészségedre!

@istvan_mak @milegyenitt Nincs olyan rossz étel, csak olyan van ahol kevés rajta a bacon

“ez a legfinomabb étel a világon” mondom én minden ételre amit épp eszem egészen pontosan azóta mióta elkezdtem a recovery-t

@milegyenitt Imádom, csodafinom étel

Mert az én húsom igazi étel, és az én vérem igazi ital.

@helenanorthy Etel ira gorcna

https://t.co/VWdMu2rxLk - Az étel-házhozszállítási alkalmazások sokkal drágábbak lehetnek, mint közvetlenül az étte… https://t.co/IKIOSy9PgA

@rekaadoreyou most kerestem ra mert h nem tudtam mi angolul de most nezem h ez ilyen tradicionalis magyar etel- szo… https://t.co/386BOrSgbk

nem is tudtam h a madártej az ilyen magyar étel-

@pinguinfighter Nem ördöngösség: fejenként 20 dkg hús 30 dkg köret. Lehet finomítani, de ez a lényeg. A csontot ne… https://t.co/vM4h0MRtgF

@lunanyuszi @Komavary ez az etel van a boritojan is, nem?

@Wimp_sr @Newhous96023959 Tzatziki saláta görög étel, én is készítek ma, uborka, joghurt, só, fokhagyma, kapor, cit… https://t.co/vhjWF3za66

Íme az 5 legjobb nyári étel, ha fogyni akarsz https://t.co/r7bGnwgEUN

@mochibettina89 Én kb 4-5 éve szenvedek vele, fogalmam sincs mitől van, étel, gyümölcs, meleg, nap... stb, mert néh… https://t.co/hr4OQxFhh6

Bizonyosan mindannyian kerültünk már olyan helyzetbe, hogy ki kellett hagynunk egy-egy finom fogást, fűszeres húst,… https://t.co/JXCDu6q0aG

Görög gyümölcsleves - Reg-Enor, reform, mentes, vegán ebéd? Finom ételrendelés a FrissFoodtól: - Rendelés:… https://t.co/mL0y9CpXm2

Ebédelni akartam, de inkább eszek reggelit. Ma már harmadszor. Fuck rendes főtt étel.

Megkérdeztem a boltban, hogy mennyibe kerül valami csirkemelles, rizses étel és inkább maradtam a mirelit pizzánál.

Keresés
Címlap Húsételek Receptek vadhúsból
Vadhúsból készülő ételek receptjei
A vadakból készíthető ételeknek jelentős hagyományai vannak; kialakult a magyaros vad- és vadszárnyas ételek széles választéka, valamint a készítési módok és az ízesítési eljárások is finomultak.A vadak húsa zsírban szegény, sok kötőszövetet tartalmaz.A vadhús általában kemény, mivel tejsavtartalma magas.A vadak húsának színe általában sötét, fehérjetartalmuk magas, akár 20-26% is lehet.Annak érdekében, hogy a húsrostok felpuhuljanak a húst felhasználás előtt érlelni, majd pácolni kell.Az egészben sütéssel és frissen sütéssel készíthető vadhúsok előkészítésénél "száraz pác"-ot alkalmazhatunk, melynek során a hús állománya puha, omlós lesz.A lehártyázott, pácoláshoz előkészített húsrészt a fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük, olajjal telt edénybe helyezzük, majd hűtőszekrényben 4-6 napig érleljük.
Párolással és főzéssel készíthető vadhúsok előkészítésénél "nedves pác"-ot alkalmazunk. A nedves pác jellegzetessége, hogy zöldségféléket, fűszereket és folyadékot tartalmaz.

Áfonyás őzmedailonok PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bencze Tímea   
2009. február 01. vasárnap, 17:40

A vadhúsokat az egészséges és fogyókúrás ételek hívei is nyugodtan fogyaszthatják, mert sok fehérjét és kevés zsírt tartalmaznak. A vadon élő állatok húsa egészségesebb és könnyebben emészthető, mint a mesterséges körülmények között vagy a háznál nevelt állatok húsa, mert táplálékuk is változatosabb.

 

Bővebben...
 
Áfonyás őzmedalion PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bencze Tímea   
2009. november 16. hétfő, 19:24

Hozzávalók:

80 dkg őzhús
2 dl tejszín
10 dkg áfonyadzsem
4 fürt ribizli
4 szelet kenyér
fél dl portói bor
4 dkg vaj
4 szem borókabogyó
őrölt bors



Bővebben...
 
Fűszeres vaddisznó PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bencze Tímea   
2009. február 01. vasárnap, 17:57

A vaddisznó elkészítési módja elsősorban az állat korától függ. A fiatal süldő, amelynek húsa még gyenge, izomszövetektől még kevésbé átszőtt, általában alkalmas frissensült elkészítésére. Kivált  a felszeletelt karaj és a comb kiváló erre a célra. Az öregebb példányok húsát fűszeres, vörösboros páclében pároljuk. Jellegzetes illata és íze miatt kissé erősebben szükséges fűszerezni.

 

Módosítás dátuma: 2009. február 05. csütörtök, 22:00
Bővebben...
 
Gombával töltött nyúlgerinc PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bencze Tímea   
2009. február 05. csütörtök, 19:00

Jó kis kombináció,szerintem érdemes kipróbálni.Igaz sokan idegenkednek a pacaltól,de ha jól van elkészítve nagyon finom.

 

 

Módosítás dátuma: 2009. február 05. csütörtök, 21:58
Bővebben...
 
Őszi szarvasragu PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bencze Tímea   
2009. február 05. csütörtök, 19:23

A vadakat felhasználás előtt pácolni kell.Minél vénebb és szívósabb a hús, annál tovább, minél gyengébb, annál rövidebb ideig kell pácolni; az igen fiatal állatok húsát pedig egyáltalán nem, hacsak rövid ideig azért nem, hogy jobb ízű legyen vagy erős vadszagát elvegye.

Módosítás dátuma: 2009. február 13. péntek, 13:40
Bővebben...
 



Támogatja a Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS.