Jó kis kombináció,szerintem érdemes kipróbálni.Igaz sokan idegenkednek a pacaltól,de ha jól van elkészítve nagyon finom.
Hozzávalók:
2 (színhús) nyúlgerinc 50 dkg pacal 1 mogyoróhagyma 25 dkg gombat 10 dkg vaj 1 evőkanál zsemlemorzsa 1 evőkanál petrezselyem (apróra vágott) 4 evőkanál apróra vágott kakukkfű 1 tojássárgája 4 salátalevél 15 dkg szalonna 2 dl csirkehúsleves (leveskockából) őrölt bors só
A pacalt 3 órára hideg vízbe áztatjuk, hogy megpuhuljon. A finomra vágott hagymát 3 dkg vajban megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt gombát, és addig pároljuk, míg a levét elfövi. Összekeverjük a gombát, a zsemlemorzsát, a petrezselymet, 1 evőkanál kakukkfüvet, a tojássárgáját, majd sóval, borssal ízesítjük. A pacalt lecsöpögtetjük, törülközőre terítjük, és kettévágjuk. A nyúlhúst is kettévágjuk, a pacalra terítjük, sóval, borssal meghintjük, és rásimítjuk a tölteléket. Két salátalevelet teszünk rá, feltekerjük, és cérnával átkötjük. A maradék vajban, serpenyőben pirosra sütjük a tekercseket, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott szalonnát, egy evőkanál kakukkfüvet, tepsibe tesszük, és sütőben készre sütjük. A zsiradékot a húslevesbe keverjük, majd nagy lángon a fele mennyiségűre főzzük. A húsról a cérnát leszedjük, a húst felszeleteljük. A szalonnával körítve, a leveses szósszal leöntve tálaljuk, a tetejét a maradék kakukkfűvel megszórjuk |