Bejelentkezés
JORECEPT.HU

Jó RECEPTEK

recept

Info

JORECEPT.HU
//husetelek/vad-etkek/138-oszi-szarvasragu.html?tmpl=component&print=1&layout=default&page=

Őszi szarvasragu

JóRecept.hu - Online receptgyűjtemény. A háziasszonyok Online receptgyűjteménye. Receptek A-tól Z-ig. Koktélok, receptek, hús és vegetáriánus ételek. Finom receptek, könnyű receptek képekkel, online recept katalógusok.

Legújabb twittek

Keresés
Őszi szarvasragu PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bencze Tímea   
2009. február 05. csütörtök, 19:23

A vadakat felhasználás előtt pácolni kell.Minél vénebb és szívósabb a hús, annál tovább, minél gyengébb, annál rövidebb ideig kell pácolni; az igen fiatal állatok húsát pedig egyáltalán nem, hacsak rövid ideig azért nem, hogy jobb ízű legyen vagy erős vadszagát elvegye.

 

 

 

Hozzávalók:

70 dkg szarvascomb
30-30 dkg friss brokkoli, friss karfiol
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
2 sárgarépa
1 csokor petrezselyem
fél dl olaj
só, őrölt bors

A forró olajban futtassuk meg a hagymát, majd a zúzott fokhagymát, és a kisebb kockákra darabolt szarvashúst. Fehéredésig süssük, majd engedjük fel annyi vízzel, hogy háromnegyedig ellepje. Sóval, borssal, babérlevéllel fűszerezzük, és fedővel letakarva pároljuk meg háromnegyedig. Ha közben túlságosan besűrűsödik a szaftja, kevés vízzel pótoljuk. Szórjuk bele a kockákra vágott sárgarépát, a rózsákra szedett brokkolit és karfiolt. Szórjuk meg a petrezselyem felével, majd újból annyi vizet öntsünk rá, hogy jó félig ellepje, és sózzuk, borsozzuk meg. Közepes tűzön pároljuk készre, de vigyázzunk, hogy a zöldségek ne főjenek szét. A kész ragut forrón szedjük tányérokba, és szórjuk meg a maradék petrezselyemmel.

Módosítás dátuma: 2009. február 13. péntek, 13:40
 

Támogatja a Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS.