Karalábé főzelék recept
Karalábé főzeléket egyébként nem vagyok hajlandó főzni, ha nincs friss petrezselyem, ebbe a szárított nem jó, ugyanis meggyőződésem, hogy az az ízvilág, amit én ettől az ételtől várok, nem hozható létre friss petrezselyem nélkül.
Hozzávalók:
5 db karalábé
2 csokor petrezselyem
só, bors, pici Vegeta
zsiradék
liszt
7-9 dl tej
A karalábékat meghámoztam, ügyelve, hogy a zsenge példányokról igen vékonyan hántsam le a héjat, ne menjen semmi veszendőbe.Csinos hasábokra vágtam, majd olajon dinsztelni kezdtem. Mivel ilyenkor még nagyon friss a zöldség, sok levet enged, alig-alig kellett aláöntenem valamennyi vizet. Fedő alatt megsózva, jócskán borsozva és egy csepp Vegetával puhára pároltam. Ekkor megszórtam a liszttel, óvatosan kevertem rajta néhányat, majd felöntöttem fokozatosan a hideg tejjel. Alaposan kiforraltam, beleszórtam a rettenet mennyiségű petrezselymet, kapott még pótlólag egy kis sót.
Módosítás: (2009. július 23. csütörtök, 22:16)