Írta: Administrator
|
2009. január 14. szerda, 21:38 |
A csirkeaprólékot megmossuk, leszárítjuk, és kis darabokra vágjuk. (A májat félretesszük, azt csak a főzés befejezése előtt fogjuk a levesbe tenni.) Fazékban felforrósítjuk az olajat, majd a húsdarabokat lepirítjuk rajta. Ezután ráöntünk bő egyliternyi vizet, és megsózzuk. |
Módosítás dátuma: 2009. január 25. vasárnap, 18:00 |
Bővebben...
|
Írta: Bencze Tímea
|
2012. október 04. csütörtök, 16:29 |
Hozzávalók: 30 dkg tarkabab, 30 dkg marhalábszár, só, 20 dkg füstölt oldalas, 2 hagyma, 2 sárgarépa, 1 zeller, 1 fehérrépa, pirospaprika, bazsalikom, tejföl,
a rántáshoz: zsiradék, liszt, 3 gerezd fokhagyma, |
Bővebben...
|
Írta: Bencze Tímea
|
2012. augusztus 30. csütörtök, 16:50 |
Hozzávalók: 35 dkg marhaszegy, 1 pár csirkecomb, 20 dkg vegyes zöldség, 1 fej hagyma, só, egész bors, csípős paprika,
csusza tészta : 1 egész tojásból és a hozzávaló lisztből |
Módosítás dátuma: 2012. augusztus 30. csütörtök, 17:03 |
Bővebben...
|
Írta: Bencze Tímea
|
2012. szeptember 03. hétfő, 12:50 |
Hozzávalók: 2 db libacomb, só, 2 l víz, 4 nagy sárgarépa, 1 zeller, 4 db közepes burgonya, 1 kis fej fehér káposzta, 2 db póréhagyma, 1 nagy hagyma, frissen őrölt fekete bors, 4 szelet pirított kenyér, 4 evőkanál frissen reszelt ementáli sajt, 5 dkg vaj. |
Bővebben...
|
Írta: Bencze Tímea
|
2012. augusztus 30. csütörtök, 17:04 |
Hozzávalók: 50 dkg csirkeaprólék, 1 csomag mirelit vegyes zöldség, 1 csomag zöldpetrezselyem, 1 vöröshagyma, 1 ek. liszt, 1 ek. olaj.
|
Bővebben...
|
Írta: Bencze Tímea
|
2009. január 18. vasárnap, 16:31 |
Az ősz egyik legillatosabb gyümölcse a birsalma,de manapság nem nagy divat főzni belőle.Pedig lehet kompótot, lekvárt vagy akár levest is főzni belőle.
|
Módosítás dátuma: 2009. január 25. vasárnap, 17:36 |
Bővebben...
|
Írta: Bencze Tímea
|
2012. március 03. szombat, 19:59 |
Hozzávalók: 3 húsleveskocka, 10 dkg spagetti, 10 dkg reszelt sajt, 1 dl tejföl, 2 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 1 tojássárgája, só, törött bors.
|
Bővebben...
|
Írta: Bencze Tímea
|
2009. július 19. vasárnap, 13:01 |
Hozzávalók: 8 dl édes fehérbor, 3 tojássárga, 8-10 dkg cukor, ízlés szerint, 1 mokkáskanálnyi reszelt citromhéj, késhegynyi őrölt fahéj és szegfűszeg, csipetnyi só. |
Módosítás dátuma: 2009. július 23. csütörtök, 22:18 |
Bővebben...
|
Írta: Bencze Tímea
|
2009. július 19. vasárnap, 13:05 |
Hozzávalók: 8 dl édes fehérbor, 4 tojássárga, 6 evőkanál kristálycukor, 1 evőkanál citromlé, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, csipetnyi só, a tetejére 2 tojásfehérje és 1 evőkanál cukor.
|
Módosítás dátuma: 2009. július 23. csütörtök, 22:17 |
Bővebben...
|
|