Bazsalikomos paradicsomleves kagylótésztával
Azt mindenki tudja, hogy a bazsalikom és a paradicsom együtt isteni! Ennek jegyében született meg a bazsalikomos paradicsomleves, mindannyiunk nagy szerencséjére. Ez a recept igen egyszerű, és nagyon ízletes. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Hozzávalók:
750 g paradicsom
1 csapott teáskanál fűszerpaprika
150 g kis kagylótészta
2 evőkanál olívaolaj
140 g sűrített paradicsom
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 l zöldségalaplé
kb 5 g morzsolt bazsalikom
ízlés szerint őrölt fekete bors
ízlés szerint só
1 csipet morzsolt oregano
ízlés szerint cukor
bazsalikomlevelek a díszítéshez
A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagyma közepét eltávolítjuk.Egy fazékban vizet forralunk. A paradicsom bőrét kereszt alakban bemetsszük. A forrásban lévő vízbe dobjuk a paradicsomokat 2 percre. Ezután lecsepegtetjük, és meghámozzuk, végül a húsát összeturmixoljuk.Egy fazékban az olívaolajat felforrósítjuk, belenyomjuk a fokhagymát, beletesszük a felszeletelt vöröshagymát, és megpirítjuk a keveréket. Végül rátesszük a fűszerpaprikát, és elkeverjük a hagymával.Ha a hagyma megpirult, ráöntjük az összeturmixolt paradicsomokat, és 10 percig főzzük - állandó kevergetés mellett.Felöntjük az alaplével, beletesszük a sűrített paradicsomot és a bazsalikomot, oregánót, cukrot, sót, borsot, ízlésünk szerint.Lefedve, kis lángon 15 percig főzzük. Levesszük a tűzről. Kis adagokban simára turmixoljuk.A tésztát forró, sós vízben külön megfőzzük. Mikor megfőtt, jól lecsepegtetjük, hideg vízzel átmossuk. A leveshez adjuk.Az egészet átmelegítjük, és friss bazsalikomlevelekkel meghintve tálaljuk.