2010. január 14. csütörtök, 16:57
Bencze Tímea
Hozzávalók:
50 dkg fejes káposzta,
3 dl joghurt,
3 evőkanál olaj,
4 kemény paradicsom,
4 gerezd fokhagyma,
1 csokor kapor,
ecet,
só,
cukor, ízlés szerint
A megtisztított fejes káposztát lereszelem vagy legyalulom. Jól megsózom, és 30 percig hagyom a sóban. Közben a paradicsomot megmosom, letörülgetem, és kis kockákra vágom. A joghurtba belekeverem a nagyon finomra vágott kaprot, ízesítem ecettel, cukorral és a megtisztított, zúzott fokhagymával. A nagyon gyengén kicsavart káposztát és a paradicsomkockákat beleforgatom a kapros mártásba, és lefedve érlelem néhány órán át a hűtőszekrényben. Dupla adagban készítve remek körete lehet a töltött csirkének vagy a töltött kacsának, de bőrös malacsülthöz is kiváló.