Bejelentkezés
JORECEPT.HU

Jó RECEPTEK

recept

Info

JORECEPT.HU
/salatak/majonezes-salatak/758-joghurtos-kaposztasalata-2.html

Joghurtos káposztasaláta 2.

JóRecept.hu - Online receptgyűjtemény. A háziasszonyok Online receptgyűjteménye. Receptek A-tól Z-ig. Koktélok, receptek, hús és vegetáriánus ételek. Finom receptek, könnyű receptek képekkel, online recept katalógusok.

Legújabb twittek

Keresés
Címlap Saláták Majonézes saláták Joghurtos káposztasaláta 2.

Joghurtos káposztasaláta 2.

E-mail Nyomtatás PDF

Hozzávalók:


50-60 dkg vörös káposzta,
3 dl joghurt,
1 citrom leve,
3 evőkanál olaj,
3 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál porcukor,
ízlés szerint só.

A káposztát külső, fonnyadt leveleitől megtisztítjuk, majd az esetlegesen fás torzsáját kivágjuk, és eltávolítjuk. A káposztát negyedekbe vágjuk, és almareszelőn lereszeljük, vagy nagyon vékony csíkokra aprítjuk. Megsózzuk, jól összekeverjük, és 10 percig hagyjuk állni. Közben elkészítjük a mártást: a joghurtot összekeverjük az olajjal és a citromlével, majd annyi cukrot adunk hozzá, hogy kellemesen pikáns, de ne túl savanyú legyen. Ezután belekeverjük a megtisztított és összezúzott fokhagymát. A mártást rálocsoljuk a káposztára, és alaposan összeforgatjuk. Befedve tesszük be a hűtőszekrénybe, és legalább 1 napig érleljük. Bármilyen húsféle mellé kitűnő saláta vagy hideg köret. (Fehér káposztából is jó.)