Bejelentkezés
JORECEPT.HU

Jó RECEPTEK

recept

Info

JORECEPT.HU
/tesztak/palacsinta/1177-almas-hajdina-palacsinta.html

Almás hajdina palacsinta

JóRecept.hu - Online receptgyűjtemény. A háziasszonyok Online receptgyűjteménye. Receptek A-tól Z-ig. Koktélok, receptek, hús és vegetáriánus ételek. Finom receptek, könnyű receptek képekkel, online recept katalógusok.

Legújabb twittek

Keresés
    Címlap Tészták Palacsinta Almás hajdina palacsinta

    HOZZÁVALÓK: fél kg alma, 100 g búzaliszt, 65 g hajdinaliszt, 65 g búzadara, 2 tk sütőpor, 1 csomag vaníliás desszert-krémpor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 tojás, fél liter tej, szezám-mag, kevés só, 60 g margarin a sütéshez, fahéj, tejszínhab és méz a díszítéshez

    Elkészítés: A liszteket, a vaníliás cukrot, a sütőport és egy csipetnyi sót öntse egy tálba. Üsse bele a tojások sárgáját, majd lassan keverje az egészet csomómentesre a tejjel. Tegyen hozzá ízlés szerinti mennyiségben szezámmagot és a meghámozott, vékony szeletekre vágott almát. hagyja állni egy fél órát, majd verje a tojásfehérjéket kemény habbá, és keverje bele a tésztába. A forró margarinon pirítson egy evőkanál szezámmagot, öntsön rá a masszából, és süsse ropogósra. Nem kell, hogy a tészta az egész sütőben elterüljön, kisebb lepényeket érdemes készíteni. A kész palacsintákat díszítse mézzel ízesített, fahéjas tejszínhabbal.