Padlizsánpogácsa
Hozzávalók:
1 padlizsán
bio zöldségpor
1 tojás sárgája
1 ek.reszelt füstölt sajt
petrezselyem
pirospaprika
zsemlemorzsa
1 közepes padlizsánt meghámozunk, kockákra vágjuk, besózzuk és 20 percet állni hagyjuk. Ezután leöblítjük, és enyhén sós, zöldségporral (bio) ízesített vízben 10 percet főzzük. Leszűrjük és pépesítjük. Belekeverünk 1 tojás sárgáját, 1 ek. reszelt füstölt sajtot (a füstölt sajttal valóban finomabb, de 1 éves kor előtt nem adok a babának füstölt sajtot) vágott zöldpetrezselymet, vagy bazsalikomot, kevés pirospaprikát és annyi zsemlemorzsát, (saját készítésű joghurtba áztatott kenyérrel szoktam helyettesíteni) hogy formázható masszát kapjunk. A masszából evőkanálnyi mennyiséget lisztbe forgatunk és forró olajban minkét oldalán pirosra sütjük.