Bejelentkezés
JORECEPT.HU

Jó RECEPTEK

recept

Info

JORECEPT.HU
/nepek-receptjei/73-nepek-receptjei/255-carbonara-spagetti.html

Carbonara spagetti

JóRecept.hu - Online receptgyűjtemény. A háziasszonyok Online receptgyűjteménye. Receptek A-tól Z-ig. Koktélok, receptek, hús és vegetáriánus ételek. Finom receptek, könnyű receptek képekkel, online recept katalógusok.

Legújabb twittek

Keresés
    Címlap Népek receptjei Népek receptjei Carbonara spagetti

    A Carbonara nevét az olasz szénégetőkről kapta, tágabban értelmezve a Carbonari mozgalomról. Az alábbi recept egy magyar ízlésvilágra formált tejszínes carbonara.

     

     

    Hozzávalók:

    2 l víz
    1 kiskanálnyi só
    50 ml olaj
    300 g nyers spagetti tészta

    A szószhoz:
    100 g bacon
    2 evőkanál olívaolaj
    1 gerezd fokhagyma
    20 g liszt
    kb 350 ml tejszín
    ízlés szerint só
    ízlés szerint őrölt fehérbors

    A tálaláshoz:

    kb 40 g parmezán sajt

    A tésztát enyhén sós, olajos vízben kb 10-20 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük, átmossuk.Az olíva olajat felhevítjük, közben a bacont felcsíkozzuk.A felhevített olajra tesszük a bacont, borsot.Rátesszük a fokhagymát, lisztet, és gyorsan összekeverjük, majd fél-egy percig pirítjuk. Ügyeljünk, hogy ne égjen meg a liszt!Tejszínnel felöntjük, híg tejföl állagúra sűrítjük a szószt rövid idő alatt, majd ízlés szerint sózzuk.A főtt, lecsöpögtetett tésztát alaposan belekeverjük a szószba.Parmezánnal alaposan megszórva tálaljuk!
    Tipp! Csak a szükséges mennyiséget keverjük be, amit rögtön tálalunk is, mert ha állni hagyjuk a tésztát a szószban, a tészta felszívja a tejszínt, és ekkor már nem lesz ízletes a spagettink!