Almás diótorta
HOZZÁVALÓK: 6 tojás, 30dkg porcukor, 20 g kakaó, 25 dkg reszelt alma, 15 dkg darált dió, 10 dkg darás liszt, 1 csomag sütőpor.
Krém: 1 1/2 l tej, 20 dkg kristálycukor, 20 g kakaó, 20 dkg vaj
Elkészítés: A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük. Azután belekeverjük a kakaót, a megreszelt almát és a darált diót. A keményre felvert tojáshabot a sütőporral elkevert liszttel együtt könnyedén a tésztához vegyítjük. A tortaformát kikenjük, kihintjük liszttel, beleöntjük a tésztát, és előmelegített közép meleg sütőben lassan sütjük. A krémhez a cukrot meg a kakaót elkeverjük a tejben, beletesszük a vajat, és állandóan keverve felfőzzük. A krémet hűlni hagyjuk, időnként megkevergetjük. A kihűlt tortát két részre vágjuk, megtöltjük krémmel, tetejét és oldalát is megkenjük krémmel, megszórjuk reszelt csokoládéval, és tetszés szerint díszítjük.