Bejelentkezés
JORECEPT.HU

Jó RECEPTEK

recept

Info

JORECEPT.HU
/edessegek/edes-sutemenyek/1176-almas-gyumolcskenyer.html

Almás gyümölcskenyér

JóRecept.hu - Online receptgyűjtemény. A háziasszonyok Online receptgyűjteménye. Receptek A-tól Z-ig. Koktélok, receptek, hús és vegetáriánus ételek. Finom receptek, könnyű receptek képekkel, online recept katalógusok.

Legújabb twittek

Keresés
    Címlap Édességek Édes sütemények Almás gyümölcskenyér

    HOZZÁVALÓK: 4 nagy alma, 15 dkg cukor, 1 tojás, 25 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 mokkáskanál fahéj, 3 szem tört szegfűszeg, csipet só, 4 evőkanál apróra vágott gyümölcsbefőtt, 2 evőkanál apróra vágott cukrozott narancshéj, 10 szem dióbél, 2 evőkanál törött mandula, 2 dkg vaj, 1 evőkanál liszt.

    Elkészítés: Az almát meghámozom, kicsumázom, lereszelem, és a cukorral jól elkeverem. Hozzáadom a nyers tojást, a lisztet meg a sütőport, ezután addig keverem, amíg habos, egynemű masszát nem kapok. Fahéjjal, szegfűszeggel, csipet sóval fűszerezem, majd hozzáadom a mazsolát és a feldarabolt gyümölcsöket, apróra vágott narancshéjat, diót és mandulát. Szögletes, hosszúkás formát kivajazok, liszttel meghintem, az almás masszát belesimítom, és alufóliával letakarom. Előmelegített forró sütőbe teszem, és a lángot azonnal közepesre mérsékelem. Egy órányi sütés után hurkapálcával ellenőrzöm, hogy a közepe is jól átsült-e. Még forrón deszkára borítom, és hagyom teljesen kihűlni. Ha már hideg, alufóliába csomagolom, és hűvös helyen tartom. Sokáig elálló sütemény; tea vagy kávé mellé kínálom.