Hozzávalók: 1 kg marhahús (pl. lapocka), 2 ek zsír, 1 fej hagyma, 1 szál sárgarépa,
1 szál fehérrépa, 1 gerezd fokhagyma, kevés pirospaprika, 2 kanál sűrített paradicsom, só, bors, kevés víz.
Elkészítése: A zsírt mély lábasban felhevítjük, a húst minden oldalán megpirítjuk, majd kivesszük. A zsírba vékony karikára vágott vöröshagymát és répákat teszünk, majd az apróra vágott fokhagymát és a pirospaprikát. Visszahelyezzük a húst, sóval, borssal fűszerezzük, sűrített paradicsomot és kevés vizet öntünk hozzá. Fedő alatt puhára pároljuk. A húst felszeleteljük, a mártást összeturmixoljuk és forrón a húsra öntjük. Tört krumplival tálaljuk.
1 szál fehérrépa, 1 gerezd fokhagyma, kevés pirospaprika, 2 kanál sűrített paradicsom, só, bors, kevés víz.
Elkészítése: A zsírt mély lábasban felhevítjük, a húst minden oldalán megpirítjuk, majd kivesszük. A zsírba vékony karikára vágott vöröshagymát és répákat teszünk, majd az apróra vágott fokhagymát és a pirospaprikát. Visszahelyezzük a húst, sóval, borssal fűszerezzük, sűrített paradicsomot és kevés vizet öntünk hozzá. Fedő alatt puhára pároljuk. A húst felszeleteljük, a mártást összeturmixoljuk és forrón a húsra öntjük. Tört krumplival tálaljuk.
Módosítás: (2009. július 17. péntek, 10:10)