Bejelentkezés
JORECEPT.HU

Jó RECEPTEK

recept

Info

JORECEPT.HU
/husetelek/marha-etkek/129-vorosboros-marhaporkolt.html

Vörösboros marhapörkölt

JóRecept.hu - Online receptgyűjtemény. A háziasszonyok Online receptgyűjteménye. Receptek A-tól Z-ig. Koktélok, receptek, hús és vegetáriánus ételek. Finom receptek, könnyű receptek képekkel, online recept katalógusok.

Legújabb twittek

Keresés
    Címlap Húsételek Receptek marhahúsból Vörösboros marhapörkölt

    A vörösbort azért teszem csak a végén hozzá, mert a savassága nem engedi a húst puhulni, ha túl korán öntöm a pörkölthöz.Főtt krumplival, nyáron kovászos uborkával, uborkasalátával kínálom. Egy pohár vörösbor dukál a tálaláshoz! Soha nem szabad megalkuvónak lenni! Amelyik bor nem elég jó, hogy megigyuk, nem jó a főzéshez sem!

     

    Hozzávalók:

    1,20 kg marhalábszár
    4 db közepes fej vöröshagyma
    4 gerezd fokhagyma
    10 dkg füstölt szalonna
    3 evőkanál sertészsír
    1 púpozott teáskanál őrölt pirospaprika
    1 teáskanál őrölt kömény
    2 db paradicsom
    2 db tv paprika
    2 dl száraz vörösbor (kékfrankos).

    A marhahúsról lehámozom a vastag hártyáját, megmosom, nagyobb kockára vágom (3 x 3 cm). A füstölt szalonnát kockázom, a zsíron kiolvasztom. Ráteszem a kockázott vöröshagymát, és fedő alatt megdinsztelem. Beleteszem a húst, és nagy lángon, 2-3 percig pirítom .A hús kapjon kérget. Sózom, ráteszem az őrölt pirospaprikát, a kockázott fokhagymát, az őrölt köményt.Lassú tűzön 1,5 órán átpárolom, időnként megkeverem, ha esetleg kevés lenne a leve, pici vízzel pótolom.
    A saját levében kell főnie, rövid, sűrű szaftot kell, hogy kapjak! Ráteszem a félbevágott paradicsomot, paprikát, és tovább főzöm. Ha már puhul a hús, ráöntöm a vörösbort, és készre főzöm. A végén a paradicsom, paprika héját kihorgászom a pörköltből:)) A hús korától függően 2-2,5 óra alatt készül el.