A legfontosabb, hogy a hús mindig friss legyen, mert a kellemetlen szagú, elszíneződött, állott húsból nem lehet ételt készíteni.Ha húst teljesen át akarjuk sütni, akkor előzőleg alaposan puhítsuk meg, de a hússzeleteket ne verjük vékonyra, mert sütéskor elvesztik dús levüket, szárazak lesznek.
Hozzávalók:
80 dkg marhacomb,
3 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál mustár,
fél dl olaj,
1 dl konyak,
őrölt bors,
só
Kenjük be a marhacombot sóval, borssal, zúzott fokhagymával és mustárral, majd forró olajban süssük meg mindkét oldalát. Ezután tegyük tepsibe, öntsük rá a konyakot, 2,5 deci vizet, majd alufóliával letakarva, 200 °C-os sütőben pároljuk puhára. Amikor elkészült, fólia nélkül süssük pirosra.