Bejelentkezés
JORECEPT.HU

Jó RECEPTEK

recept

Info

JORECEPT.HU
/husetelek/sertes-etkek/1558-szuz-sult.html

Szűz-sült

JóRecept.hu - Online receptgyűjtemény. A háziasszonyok Online receptgyűjteménye. Receptek A-tól Z-ig. Koktélok, receptek, hús és vegetáriánus ételek. Finom receptek, könnyű receptek képekkel, online recept katalógusok.

Legújabb twittek

Keresés
Szűz-sült PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bencze Tímea   
2012. december 12. szerda, 18:25

Hozzávalók: személyenként 16-18 dkg szűz pecsenyehús, 6-8 dkg  zsír, 1 citrom, só, pici majoránna, 15-20 dkg vegyes leveszöldség, 2 dl tejföl, 2 tojás sárgája és 2 ek.  paradicsom.

Elkészítés: Egy pecsenyesütőlapra elterítjük az apróra vágott zöldséget, vékony karikákra vágott vöröshagymát és citromot. Erre tesszük a megsózott húsokat és leöntjük forró zsírral. Jó meleg sütőben világos pirosra sütjük. A pecsenye levébe öntsünk 2 evőkanálnyi paradicsomot s ezzel a lével a húsokat állandóan öntözgetjük, míg puhára sütjük. Ha a hús puha, levesszük a zöldségágyról, levét 1- 2 deci vízzel feleresztjük, beforraljuk, majd szitán áttörjük. Aztán összekeverünk tejfölt,  tojás sárgájával, ezt a mártáshoz öntjük s együtt jól felhevítjük s a felszeletelt szűz-sülteket tálaláskor leöntjük vele. A mártást ízesíthetjük egy kis citromlével, sóval és esetleg pici mustárral.

 

Támogatja a Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS.