Belépés
Ki olvas minket
Oldalainkat 32 vendég böngésziSzűz-sült |
Írta: Bencze Tímea |
2012. december 12. szerda, 18:25 |
Hozzávalók: személyenként 16-18 dkg szűz pecsenyehús, 6-8 dkg zsír, 1 citrom, só, pici majoránna, 15-20 dkg vegyes leveszöldség, 2 dl tejföl, 2 tojás sárgája és 2 ek. paradicsom. Elkészítés: Egy pecsenyesütőlapra elterítjük az apróra vágott zöldséget, vékony karikákra vágott vöröshagymát és citromot. Erre tesszük a megsózott húsokat és leöntjük forró zsírral. Jó meleg sütőben világos pirosra sütjük. A pecsenye levébe öntsünk 2 evőkanálnyi paradicsomot s ezzel a lével a húsokat állandóan öntözgetjük, míg puhára sütjük. Ha a hús puha, levesszük a zöldségágyról, levét 1- 2 deci vízzel feleresztjük, beforraljuk, majd szitán áttörjük. Aztán összekeverünk tejfölt, tojás sárgájával, ezt a mártáshoz öntjük s együtt jól felhevítjük s a felszeletelt szűz-sülteket tálaláskor leöntjük vele. A mártást ízesíthetjük egy kis citromlével, sóval és esetleg pici mustárral. |
Népszerű
Támogatja a Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS.