Bejelentkezés
JORECEPT.HU

Jó RECEPTEK

recept

Info

JORECEPT.HU
/husetelek/sertes-etkek/1559-serteskotlett-frankfurti-modra.html

Sertéskotlett frankfurti módra

JóRecept.hu - Online receptgyűjtemény. A háziasszonyok Online receptgyűjteménye. Receptek A-tól Z-ig. Koktélok, receptek, hús és vegetáriánus ételek. Finom receptek, könnyű receptek képekkel, online recept katalógusok.

Legújabb twittek

Keresés
Címlap Húsételek Receptek sertéshúsból Sertéskotlett frankfurti módra
Sertéskotlett frankfurti módra PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bencze Tímea   
2012. december 12. szerda, 18:32

Hozzávalók: személyenként 12-15 dkg hús, 10 dkg reszelt zöldség, egy fél fej vöröshagyma, egy csapott ek.  liszt, 1 dl tejföl, 2 dl víz, egy pár virsli, só és liszt.

Elkészítés: Személyenként 12-15 deka húst veszünk. A hosszú karajszeleteket megveregetjük, enyhén megsózzuk, lisztbe mártjuk és egy kis forró olajban megsütjük. Amíg az elsõ oldalát sütjük, fedjük le. Mindkét oldalát szépen megpirítjuk. Ha kisültek a bordák, tegyük egy másik lábasba. Zsírjában pirítsunk meg 10 deka reszelt zöldséget, egy fél fej finomra vágott vöröshagymát, ezt szórjuk meg egy csapott evõkanál liszttel, és ha ezzel is átpirult eresszük fel egy deci tejföllel, két deci vízzel és forraljuk be a levét kb. két decire. Szûrjük rá a bordákra, tegyünk még hozzá egy pár bécsi vagy frankfurti virslit kockákra vágva, s ha felforrt tálalhatjuk. Köretnek sós burgonya vagy rizs felel meg.

 

Támogatja a Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS.